Нуждаете се от помощ?
0889 633 133 / 0700 200 69

БЛОГ

Идеи за това как да засилите сценичното си присъствие
Живота на музиканта, по един странен начин наподобява гмуркането с акули. Въпреки, че има вероятност последствията да са по-малко от задоволяващи, вярата, че ще напуснеш океана жив и цял, подсилена от любовта към авантюризма, побеждават и в крайна сметка се гмуркаш. И в двата случая, хубавата новина е, че с малко късмет и много умения, не само оцеляваш, но и изпитваш неописуемо чувство на удовлетворение. Всъщност може да се каже, че това се отнася до всички творци и предприемачи. Предприемачът отделя време и полага грижи за създаването на продукт, който следователно представя пред хора..
Най-впечатляващите китарни сола
Това не е списък с 6-тте топ сола. Това е списък с 6 сола. Списък без начало и край. Забележете, че няма номерация. Нека обясня. Сядайки пред клавиатурата си помислих: “Хм…Това е невероятно забавна тема за писане! Има толкова много избор!” Малко по-късно мислите ми бяха: “Има толкова много избор…” Следователно затънах в такава главоблъсканица и се почувствах като 5-годишно дете, което е в най-големия магазин за сладкиши в света и трябва да си избере само един десерт. Смейте се, колкото искате. Казвам ви – не е смешно. В този списък има 6 с..
Музикални разпродажби – какво трябва да знаете
Повод за тази статия дадоха безкрайните опити на безхаберни търговци, които мамят потребители по цял свят с оферти за китари и други музикални инструменти на петорно, по-ниска цена. Не един или двама души така са се излъгали, че могат да си купят китара, която струва хиляди долари, за някакви си 200, 300 лева. Обикновено такива оферти се представят в сайтове, които не са музикални магазини, а се правят сайтове или фейсбук страници, които обявяват сензационни цени, които няма как да бъдат истина.   Ако търсите по-евтини музикални инструменти, защото в този момент не можете да си позв..
Избор на китарен калъф
Гаранцията за дълъг живот на китарата е внимателното отношение на собственика към неговия инструмент. Слънцето, влагата, прахът, температурните промени не оказват положително въздействие както върху външния вид на инструмента, така и върху звука му.  В особено пренебрегвани случаи китарата се е превръща в "дърва за огрев".   Най-добрият приятел на китарата Ненадминат принос за защита на инструмента от опасностите на заобикалящия го свят калъфът. Наличието му е предназначено за решаване на няколко задачи: Защита на инструмента от негативните ефекти на слънчева..
Музиката през лупата на науката
Вероятно, ако имате деца не искате те да приличат на Айнщайн с голямата му рошава коса, но кой родител би отказал на детето си ум остър и любопитен като неговия..? Разбира се, не всеки се ражда гении, но дори и гениите могат да се възползват от малко подсилване на умствените възможности. Дори и самият Айнщайн е свирил на пиано и цигулка и е казал: “Ако не бях физик, най-вероятно бих бил музикант. Често мисля, чрез музика. Изживявам мечтите си в музика.” 1. Музиката като упражнение за мозъка – свиренето на музикален инструмент развива интелекта. Много проучвания доказват..
7 факта за музиката, които най-вероятно не сте чували
Рядко се среща човек, който не слуша музика. Като се замислим музиката е като храната – има такива които  я обичат и ценят, има такива които просто я обичат, има и такива, които прекалено много подбират, но въпреки това солена или безсолна – всички я ценим. За разлика от храната обаче,  музиката по всякакви начин си играе със сърцето ни. Буквално. 1. Когато слушаме музика, сърцето ни имитира ритъма на музиката, която слушаме в момента. Това показват изследвания направени в болницата в Масачузетс. Информацията е потвърдена и от учени от Хонг Конг и Оксфорд. Изследв..
Музикални инструменти, подходящи за деца
Тъй като живеем във време, в което музиката не се предава поколенчески, а всяко дете още от малко може да захване музикален инструмент, сред много родители изниква въпрос „кои музикални инструменти са подходящи за деца?”. Този въпрос няма еднозначен отговор, защото има някои неща, които следва да бъдат изяснени.   Първо, когато детето има усет, то само избира музикален инструмент, който го привлича. Понеже вие няма как да знаете дали ако закупите веднага една чисто нова класическа китара, детето ще продължи да свири, то може да вземете една под наем от познати или да пра..
Как да влезете в класиката – като музикант
 Всеки музикален жанр носи своите стереотипи и не дотам ясни концепции, като класическата музика не прави изключение. Това е особено видно в множеството анекдоти за това как класическите музиканти се отнасят към своите музикални инструменти, вицове за връзката диригент-оркестър и много истински истории, в които музиканти се погаждат номера. Когато обаче класическата музика е ваша страст и ако искате да се прехранвате като я свирите, ето няколко важни неща, които да вземете под внимание.   Професионално образование – без него няма как да станете класически музикант, просто..
Барабанист или перкусионист
С този текст няма да философстваме относно това кое е по престижно музикално призвание, но ще отбележим какво прави ролята на барабаниста и перкусиониста в музиката толкова специална. Заедно с това има много музикални заблуди, които засягат барабанистите и перкусионистите, и те трябва да бъдат разсеяни. Например, днес, всеки който се появи на сцената с чифт бонгоси, конга и маракаси, вече нарича себе си перкусионист, а пък барабанист, който умее да направи соло на барабани вече се мисли, че е постигнал всичко зад барабаните. Това е притеснително защото създава лошо впечатление у слушателите..
Ето как да изберем дигитално пиано
През последните десетилетия дигиталния свят завладя човечеството напълно. Някои са за, други против, но каквото и да е мнението ни, този необратим процес влияе на живота ни по един или друг начин. Няма как да избегнем това явление освен, ако не се сдобием с  гражданство от Северен Сентинел, което както опитът доказва е невъзможно! Ние сме повлияни от дигитализацията, защото предметите около нас са, което включва и музикалните инструменти… и докато Моцарт не е имал дилемата да избира между акустично и дигитално пиано, ние в нашия век имаме толкова избор и решения за взимане, че д..
5 причини, поради които
5 причини поради които хората спират да свирят на музикални инструменти   Има хиляди причини поради които хората лесно се отказват да следват нещото, което са избрали да следват. Що се отнася до музиката, ето 5 от най честите причини които може да ви откажат да свирите на музикални инструменти. Избягвайте ги ако искате да продължите напред към музикалната си кариера. Първото нещо което може да ви откаже е нереалистичните очаквания. Музикант се става с много труд в ясна посока. Не може да очаквате, че за три месеца ще усвоите инструмент. Когато имате учител по музика, който ви ..
Ето как да подобрите музикалната си кариера през 2018
Обикновено последните дни от годината са изпълнени с очакване за ново начало, за нов късмет, за нови преживявания, нови успехи. Изпълнени сме с вълнение, че с новата година ще дойде нещо по-добро, особено ако изминалата такава е била трудна. Често не знаем какво точно очакваме и искаме, затова и всяка нова година нямаме търпение старата да свърши. Това често е така както в личен, така и в кариерен план. И както за всички останали професии, важи и за музикантите. Истината е, че промяната, която очакваме не зависи от датата, а от нас и нашето желание. Ако искате да продадете повече от музикат..
Джембето и историята за миролюбивият джин
Здравейте скъпи читатели! Днес ще си говорим за един инструмент, който идва при нас от горещите страни. Да, доста по-горещи от нашата! Един факт, който ми се стори много интересен и бих искала да споделя с вас е, че професионални изпълнители, които свирят на него в не толкова благоприятен климат отвън, носят със себе си сешоар, за да го поддържат в идеална форма! Всъщност не искам да споделя само този факт, искам да споделя още много, защото освен истории за джинове и сешоари, този инструмент таи и други интересни факти и легенди за себе си! Сещате ли се, за коя перкусия говорим? Ако ..
Рецепта за щастие
Здравейте! След като вече всички знаем, че пианото се смята и за перкусия може да пристъпим към преоткриването на друг перкусионен инструмент. Пеещата купа е чудесна за медитационни практики, но знаете ли защо е така? А знаете ли, че може да използвате този инструмент и за да привлечете вниманието на цял клас ученици? Да, тя наистина крие много тайни и таланти и днес ще говорим точно за тях… Пеещата купа е използвана за медитация от много години. Това е така, защото звукът, който купата издава създава “чистота на ума” или “тишина на ума”. Невролозите са доказа..
Перкусии – какво не знаем за тях
Здравейте! Как върви Коледното пазаруване? Надявам се добре, защото часовникът тик-така. Ако сте прочели блога миналата седмица, значи знаете, че до Коледа ще ви даваме идеи за подаръци и ще говорим за много и различни музикални инструменти. Ако не сте, значи веднага да го прочетете! Шегувам се…не е задължително да е веднага. Може и като приключите с този. Но, да започваме – тази седмица е седмицата на…перкусионните инструменти. Перкусиите са група музикални инструменти, които включват много, на пръв поглед, различни инструменти – от барабани и тъпани до пиан..
Полезни съвети преди да закупите пиано
Пианото е един от най-продаваните инструменти в света. Когато го погледнете вие може да виждате голям инструмент, но всъщност милиони домове по света имат пиано. При положение че има причина да закупите пиано за вашия дом, ето няколко неща, които трябва да знаете за този прекрасен инструмент. Разбира се, има много видове пиана и може да искате да закупите всеки вид от тях. Трябва да знаете обаче, че основната дилема за хората, които не са професионалисти е дали да закупят акустично пиано или дигитално пиано. Това също ще бъде засегнато в статията.   Новото пиано обикновено идва с га..