Нуждаете се от помощ? Обадете се на 0889 633 133

БЛОГ

5 съвета за
5 съвета за това как да се научите да свирите на нов инструмент   Ето ги и тях: 1.Започнете бавно и бъдете търпеливи Ако се чувствате уверени, да свирите на китара например, то вече е доста трудно да си спомните какво е да си новак. Това често е доста неприятно - като разберете, че не сте в състояние да изразите своите музикални идеи на новият инструмент. Разбира се, нормалната реакция е да се ядосвате. Научете се да забавяте темпото – вие сте начинаещ и трябва да се научите отново от самото начало. 2.Използвайте съществуващите знания Ако се учите да свирите на инс..
Как да изберем цигулка?
Цигулката е от най-забележителните, известните и красиви по своето звучене музикални инструменти. Обучението на нея е много трудно за това към избора на този инструмент трябва да се подходи с необходимата доза внимание. Днес ще ви помогнем да изберете цигулка за образование на детето си в музикалното училище. Цигулки с много добро качество, винаги стабилни и на много изгодни цени се правят Япония. Тези инструменти са изработени само от висококачествени и издръжливи материали и се считат за много професионално направени. Германия и Италия правят най-добрите цигулки в света, но те имат и впеч..
Електронно пиано за
Електронно пиано за уроци в музикалното училище? Първият въпрос, който възниква обикновено е: подходящо ли е? Отговорът е, че такъв инструмент трябва да има определен задължителен набор от функции и възможности. И това е причината електронното пиано за уроци в музикално училище да не остане в евтиният ценови диапазон. Модерното електронно пиано е много компактен инструмент. И ще даде възможност на детето ви да се занимава продуктивно без да пречи на никой. В този случай той ще бъде успешен заместител на акустичното пиано и с арсенала си от функции ще позволи вашият ученик или студент ..
Как да изберем флейта за...
Как да изберем флейта за обучение в музикалното училище?   Изправени пред необходимостта да избират флейта за обучение в музикално училище, много хора изпадат в недоумение. За да помогнем ние сме подготвили тази статия, която ще се опита да отговори на основните въпроси: Какво да търсите при избора? С какво се различават скъпите от евтините инструменти? Как инструмента да ни служи дълго? Евтиният инструмент за студенти и ученици, с внимателното използване може да ви служи около 5 до 7 години. Флейтата е музикален инструмент със сложна система от клапани и в крайна сметка се..
Различията между акустичните и електронните барабани?
Появата и развитието на електронни комплекти от барабани значително опростява живота барабанистите. Просто инсталирате електронен комплект барабани у дома си, и може да практикувате дни наред. Но ще бъдат ли тези упражнения продуктивни? До колко се различават съвременните електронни барабани от акустичните? В тази статия ще се опитаме да ви отговорим на тези въпроси.   Днес разнообразието на електронни комплекти барабани е невероятно че производителите са склонни да предлагат почти всичко! От комплект барабани за обучение на дете с програма за обучение до професионални.   ..
Отношението между музиканти и
Отношението между музиканти и публика в класическата музика – особен поглед   Тази статия на пръв поглед има за цел да привлече интереса на младите музиканти към класическата музика и вземането на уроци по музика, на свиренето на музикален инструмент, който е част от класическата музика. На втори план обаче върви една история свързана със сложните отношения между музикантите и публиката.   В Западна Европа например, истинската люлка на класическата музика, се случва така, че един концерт с класическа музика в зала се е превърнал в нещо много непонятно от гледна точ..
Пианото – музика, устремена към
В съвременния свят има толкова много музикален продукт, че всяка публика, може да избира от цялото това разнообразие. Безспорно обаче един музикален инструмент се отличава със своята екстраваганца – това е пианото. Свиренето на пиано обаче не е шега работа и изисква посветеност както от страна на музикантите, които започват да свирят, така и от тези, които ги подкрепят. Ще трябва да прибавим и образованата публика, която също държи ключа, който трябва да отвори тайната в заглавието на статията, а именно,  за музиката устремена към съвършенството.     Светът обаче е ш..
Слушането на хубава музика - ключ към доброто здраве
Тази статия може да бъде насочена както към слушателите и меломаните, но така и към музикантите свирещи в групи и на най-различни музикални инструменти. Защото първите са потребители на тази музика и те подхождат много повече емоционално към нея, докато музикантите са отговорни за създаването й. Това създава различни нива на отговорност и взаимодействие. Последните изследвания в различни университети по света показват, че хубавата музика има много силно влияние върху здравето на човека. Какво обаче е хубава музика? Според изследванията, всеки здравословен проблем има своята ‘хубава&rsquo..
Връзката между грифа и корпуса при китарата
Китарите се класифицират и според метода на закрепяне на грифа към корпуса. Има три основни възможности: да е прикрепен към нея с винтове (обикновено четири). Този метод е изобретен от Лео Фендер. Моделите Стратокостер и Телекастер например се правят на този принцип. Вторият вариант е грифът да е залепен в корпуса (както е при много акустични китари). Този вариант за връзка може да се намери при китарите като Лес Пол. Третият вариант – грифът да минава през цялото тяло на китарата. В този случай, грифът на китарата и централното тяло са изработени от едно парче дърво. Тази свръзка се сре..
Обучението за свирене на саксофон
Саксофонът е изобретен от белгийския майстор на музикални инструменти Адолф Сакс още през далечната 1840 г. и в момента е един от ключовите сред духовите инструменти. Той има изключително красив тембър на звука. Саксофонът може да се свири с всякаква сложност - от спокойните мелодични мелодии до най-виртуозни произведения в класическа и джаз музика. Група от саксофони, комбинирани един с друг от сопрано до бас създават едно наистина фантастично ансамблово звучене. През 167-те години от съществуването си, саксофона извървява труден път на развитието си и заема полагащото му се място в кон..
Изборът на китара – звученето на корпуса
Корпуса на китарата оказва съществено влияние върху акустичните свойства на инструмента, което от своя страна определя и звукът на усилвателя. Той е дебел или тънък и от мека или твърда дървесина. Да започнем с електрическата китара – с корпус от масивно дърво. Смята се, че плътната, тежка дървесина, като тази от ясен и махагон дава по-добра поддържа (по-дълга продължителност на звученето). Но не само теглото на дървесината определя звука на инструмента. Китари от клен или елша - породи със средна плътност и тегло или леки китари от липа или блатен ясен пепел също са в арсенала на едн..
За акордеона
Думата "акордеон" идва от френски "accordeon" (музикален инструмент, наричан още и ръчна хармоника). В българсата терминология тази дума се отнася до името на хроматичната хармоника с права клавиатура от типа характерен за пианото (като обикновено разполага с няколко темброви регистри). Също така, думата "акордеон" се отнася и за всички ръчни хармоники, като това е общоприето наименование, което се среща в чужбина. Първият акордеон е произведен през 1929-та година. Него го създава и го кръщава виенския майстор К. Демиан. По нашите земи наименованието започва да..
Валдхорната
Валдхорната (от немски Waldhorn – „горски рог") е меден духов музикален инструмент в регистъра на бас-тенорите. Произлиза от сигналният ловджийски рог от средата на XVII век. До 1830, подобно на други духови инструменти няма клапани и е естествен инструмент с ограничен звучене. Сред медните духови инструменти валдхорната се откроява с мелодичен, кадифен и топъл тембър и внимателен и лиричен звук. Донякъде и заради предшественика си първото впечатление от звука и е свързано с неограничени простори, природа, гори и полета. Но за нея са характерни и смели и драматични отсенки,..
Видове флейти
Има няколко вида флейти и днес ще ви запознаем с тях: Блок флейта Блок флейтата (или продълговатата флейта) е духов музикален инструмент, който обикновено е направен от дърво или пластмаса. Има много малко общо с обичайната, т.е. напречната флейта. Блок флейтата издава звук надлъжно чрез продухване на въздух в отверстието в края на тръбата. До този отвор, като свирка устройство е разположен разсичащо въздуха зрънце. В самата тръба са разположени отвори, които се затварят от пръстите за извличане на различни видове тонове. Блок флейтата в така наречената "сериозна" музика н..
За импровизацията при музикалния инструмент
За импровизацията при музикалния инструмент саксофон и неговото „семейство“   Да поговорим за импровизацията на инструмента саксофон. Някои смятат, че изучаването на джазовите импровизации е въпрос за развитие. Импровизацията е комплект от две неща - специални умения и природен талант на артист едновременно. Способността да се импровизира я няма всеки, но може да бъде овладяна донякъде. Основното нещо, което се налага да усвоите като свирите на саксофон е да владеете стила на джаз музиката и класическата музика. При "семейството" на саксофона и по-точно..
Разликата между домашното и сценичното цифрово пиано
В тази статия ще се опитаме да ви запознаем с разликите между цифровото домашно и сценично пиано при най-използваните марки. Сценичното цифрово пиано. Сценичните инструменти имат специални изисквания: 1. Възможността за оперативни управление на функциите – тези, които инструмента има в самия себе си , както и тези налични на външният му модул, който може да бъде свързан чрез MIDI клавиатура. Всяка една от тези функции, от които може никога да не се нуждае потребителя у дома, е необходимо да може да се използва удобно с предният панел. 2. Възможност за предварително зареждане ..