Нуждаете се от помощ? Обадете се на 0889 633 133

БЛОГ

Какво е синтезаторът?
Какво е синтезаторът? Синтезаторът е сам по себе си e електронен музикален инструмент, който възпроизвежда звук с помощта на няколко или генератор на звукови вълни. Желаният звук се получава чрез промяна на свойствата на електрически сигнал или с помощта на метода за настройка на определени параметри в централният процесор. Синтезатора, който изглежда като корпус с клавиатура всъщност е така нареченият клавишен синтезатор. А синтезаторът, който прилича на корпус без клавиатура а всъщност модулният синтезатор, който се контролира обикновено от така наречената MIDI-клавиатура или друго устрой..
Какво е саксофонът?
Един от най-добрите месингови духови музикални инструменти, които когато ги слушате ви се иска да се отпуснете и да мечтаете се нарича саксофон. Инструмента съгласно начина по който се извлича звукът от него, принадлежи към семейството на дървените инструменти, но пък никога не е бил правен от дърво. Името му идва от фамилното име на своя създател, белгийският музикален майстори Адолф Сакс, който го създава през 1842. Музика, в която се използва саксофона е предимно джаза и сродните на него жанрове. Той разполага с плътен и мощен звук, голяма техническа пъргавина и мелодично звучене. Изо..
Какво е контрабасът?
Семейството на струнните музикални инструменти се намира и най-големият - контрабаса. Освен това, този гигант, достига до невероятните два метра височина, но за сметка на това има най-ниското звучене из между своите събратя. Да се свири на него е малко неудобно – причините са неговите впечатляващи размери, но нейният сочен и дебел тон си заслужава. Контрабасът има само четири струни: сол голяма октава, ре, ми, ла контраоктава. Виолата е инструмент, който от своя страна се явява до контрабаса, която има една допълнителна Д контраоктава. Лютиерът от Италия Микеле Тодини през XVII век пр..
Как да украсите банджото си?
Американците обичат много стилове като джаз, рок и блус, и наричат тези стилове своя музика. Но тази музика се изпълнява в основата си на инструменти, които са наследени от класическата традиция. Все пак има един инструмент, който възниква с пристигането на африканските роби в САЩ, и се усъвършенства вече по време на Гражданската война, с времето той навлиза в светските домове и най-накрая се появява в ръцете на музиканти творци и изпълнители на кънтри парчета. Говорим в момента за банджото с пет струни. Този уникален инструмент има и достойна за него история, като за съвременната форма ..
Обикновените музикални инструменти
Музиката може да повлияе на един човек по изключително дълбок начин, без той да го осъзнава от начало. Много хора искат да свирят на някакъв инструмент за това ще ви представя няколко инструмента, които са лесни за усвояване. 1. Ксилофон. Този е от най-лесните за усвояване музикални инструменти. Клавишите му са разположени като тези на пианото. За да произведете някакъв звук просто трябва да ги чукнете с чукчетата. Има дори и пластмасови ксилофони, които се предпочитат като детски играчки. 2.Авто-арфа. Ако сте дори леко запознат с акордите и искате да се развивате то авто-арфата е ..
Странни музикални неща, продавани на аукциони
Този текст е свързан с музиката, но е малка закачка със съвременната музикална сцена. Много преди да има бързо, лесно и изгодно онлайн-пазаруване на музикални инструменти, едно от местата за продаване на музикални инструменти с голяма стойност са били аукционите. Още преди Интернет толкова силно да се намеси на пазара, аукционите са предлагали старинни музикални инструменти с изключително качество; такива са бил цигулки и виоли, виолончело, пиано, класически китари, дори и електрически китари на известни китаристи, от 60-те години.   Много от тези предимно струнни музикални инструме..
Култовите музиканти
Бихме искали да запознаем музикалните фенове с едно понятие, което може да се тълкува субективно, но определено описва едно явление на световната музикална сцена. Става дума за култовите музиканти, които не са толкова известни, колкото поп и рок звездите, защото не са получили първите страници на музикалните издания, но със сигурност са повлияли на световната музикална сцена, по начин, по който са останали в сърцата на своите почитатели завинаги.   Факт е, че в последните 20 и повече години, много деца започнаха да свирят на музикални инструменти, на електрически китари, бас китари,..
Познаваме ли добре историята на българската музика?
Въпросът в заглавието звучи повече като уловка. Всички си мислим, че познаваме музиката, особено тази, която сме чували по радиото и гледали по телевизията, и тази, която сме свалили по Интернет. Ако гледаме само по този начин, значи живеем в блажено невежество относно реалните процеси в историята на българската музика.   Много е жалко, когато цяло едно поколение е „възпитано” да разбира, по-точно да слуша само музиката, която му се предлага през масмедиите, а в училище, където трябва да го запознаят с дълбочината на музикалното изкуство го лишават от красотата и тайните..
Красотата на класическата китара
Класическата китара е един от най-страстните, романтични и емоционално музикални инструменти – в класическия смисъл на самите думи. Това е един от всички струнни музикални инструменти, които умеят истински да се влияят от емоцията на изпълнителя и в същото време да стават част от него. Това обаче е усещане, което е понятно само за големи виртуози на класическа китара, които владеят инструмента почти до съвършенство. Нормално е тук да използваме думата почти, защото границите на съвършенството не са определени и то може да бъде оценено само субективно.   Но да не се отклоняваме..
Съвет за китаристи – как да свирим добре пред публика
Заради стремглавото развитие на рок музиката във втората половина на 20 век и заради възникването на така наречените китарни богове, днес електрическата китара е музикалният инструмент, който може би най-добре изразява местоимението „Аз”. Всеки, който свири на китара, явно има какво да каже от първо лице или поне така смятат тези, които са опознали китарата и свиренето на китара отвътре. Тук дори можем да разширим кръга, защото и на акустична китара, могат да се изразят лични усещания както чрез мощния звук на електрическата китара.   За да се изразим обаче, за да покаже..
Избор на кларинет
Кларинетът е един от най-добрите музикални инструмент, измайсторяванинякога. Той е точно по средата на флейтата и саксофона. А също така е толкова малък и лек. Това го прави особено практичен. Кларинетът има много широк музикален диапазон и обхваща различни музикални стилове. Притежава динамиката на музикалния инструмент обой.   Също така много важен инструмент за звук за всеки концерт на банда. Кларинетът може да се използва в маршируващи групи, оркестри, камерни ансамбли, джаз банди, големи банди, латино джаз, рок-енд-рол, поп, комерсиална музика, кънтри, самба, или салса музика. ..
Избор на саксофон
Саксофонът еедин от най-хубавите инструменти, които галят човешкото ухо. Всело човек има различни предпочитания за  музикални инструменти. Всъщност за всеки човек съответства един или няколко инструмента.Саксофонът съответства на особено много хора, за това и е толкова популярен. Чрез него можете да получите много красиви тонове. Свири в съчетание с кларинет или флейта, а също така и с барабани или гайди, но на саксофонът много успешноможе самостоятелно да звучи, без съпровод от други музикални инструменти.    Електрическата китара може да бъде в състояние да направи много..
Как да избера и да купя онлайн първата си мандолина?
Мандолината е малък струнен инструмент, подобен на лютня с къса, стеснена част. Настройва се като цигулка. Тя има четири комплекта двойни струни и на нея се свири с плоско перце. Мандолината се е развивала като музикален инструмент в продължение на векове и е билаизползвана от асирийците, които са я наричали „пандура“. Името, с което е известна в цял свят днес, й дали италианците. Когато купувате първата си мандолина, първото което трябва да решите, е какъв тип мандолина искате да притежавате и е добре предварително да получите основни познания за качествата на този деликатен и неж..
Музика при работа или учене – помощ или пречка
Това заглавие поставено като въпрос, вълнува много различни изследователи. Съвсем естествено те поставят на проверка това, дали музиката може да помогне при извършване на някакъв вид работа, или докато деца и студенти учат уроците си. Изследванията засягат и това, дали много деца, които свирят на музикални инструменти – без значение дали става дума за пиано, китара, цигулка – показват различни възможности от деца, които не свирят.   От една страна, съществуват проучвания, сочещи към някои от възможните ползи свързани с музиката. Едно френско изследване е свързано с попъл..
Детската възраст на музикантите
Изминалата вече година, утвърди един музикален формат у нас, който акцентира върху рок музиката, при това, изпълнявана от деца. Форматът освен, че се прояви като уникална възможност и алтернатива на чуждите музикални формати, разкри страхотни музикални таланти у нас, владеещи на много добро ниво, своите: електрическа китара, електрически бас, барабани и прочие, но и разкри нещо друго - детската възраст у музиканта.    Това е задължителен период, който всеки кандидат музикант трябва да премине преди да се превърне в професионалист. Това е магическия момент, в който страстта към ..
Калейдоскоп от музикални инструменти
Думата калейдоскоп всъщност произлиза от гръцките думи за красота и наблюдение. Използвана обаче към музикалните инструменти това значи красота от тяхното наблюдение. Всички знаем, обаче, че музикалните инструменти не са за гледане, а са за свирене. И колкото по-добре някои владее даден музикален инструмент, толкова повече красота може да възпроизведе, но тя отново ще бъде красота за вътрешно преживяване, емоция, философия дори, но никак не външно наблюдение.   Така зададено заглавието предполага друго. Богатството от музикални инструменти, които човек може да види в музикален магаз..